Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbildfiogf49gjkf0d121218.jpg" />

Steelers har gjort klart med en ny back

fiogf49gjkf0d

Steelers har idag gjort klart med en ny ung och lovande back.

Det är 20-åriga backen Daniel Bertov som har skrivit på för Steelers. Bertov kommer närmast från spel i Nittorp så han mötte alltså Steelers så sent som förra veckan. Han är nu inne på sin första seniorsäsong och han har haft en mycket bra höst i Nittorp med mycket speltid. På 30 matcher fick han ihop 18 poäng (4+14) och med det var han trea i deras interna poängliga. Han kom också delad trea i den totala poängligan för backar i division 1F. 3 av hans 4 mål har kommit i powerplay så troligen kan han bli en bra tillgång i PP såväl som i spel 5 mot 5.
Bertov kom till Nittorp från Färjestad inför denna säsongen. I Färjestad var han en tongivande back i deras J20-lag i SuperElit. Han var även uppe och gjorde fem matcher i Elitserien med A-laget. Året innan det var han i Troja och före det gjorde han några säsonger i Hv71:s J18-lag.

Kontraktet är skrivet över denna och nästa säsong!

Hjärtligt välkommen till Steelers Daniel!

Sportchef Simon Skoog, berätta om senaste värvningen
-Det är en otroligt duktig spelare och en typisk tvåvägsback. Han är bra offensivt, det ser man på hans poängskörd, men han är även bra hemåt och gör ett gott jobb i egen zon. Jag fastnade för honom redan första gången vi mötte Nittorp. Efter det har jag följt honom i höst. Han har vuxit som spelare under hela hösten. Han är ung, driven och vill framåt. När jag fick reda på att han ville lämna Nittorp så funderade jag inte så länge. Jag hade tänkt ta kontakt med honom efter denna säsongen men nu kunde vi knyta till oss honom direkt i stället. Kontraktet är alltså skrivet på denna och kommande säsong. Jag är jättenöjd att vi kunde lösa detta och vi kommer faktiskt ha honom som ny supporterspelare.

Hur blir det då med Colin Mcintosh som var tänkt supporterspelare, får han lämna nu?
-Nejdå, han är här på try out till den 31 december så han får visa upp sig för oss fram till dess. Han har inte spelat match i år så vi behöver se honom på is under några veckor. Så han är absolut med i matchen ännu. Skulle det vara så att hans try out faller väl ut så kommer vi självklart att behålla honom men han kommer inte att vara supporterspelaren.

Så för att klargöra allt kring supporterspelaren
-Ja, Bertov går in som supporterspelare resten av denna säsongen. Det är tack vare de pengarna som vi kunde plocka in honom nu. Han har kontrakt även nästa säsong som sagt men då kommer han inte att vara supporterspelaren eller liknande om vi kör en sådan insamling utan då blir det en annan spelare.
Colin som vi utsåg till supporterspelare förra veckan kör vidare på try out och om vi bestämmer oss för att han tar en plats så blir han kvar som en ”vanlig” spelare.Publicerad: 12/19/2012 10:05:04 PM | Text: Olofströms IK

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved