Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Två nya poäng in mot Värnamo

OIK tar en ny seger när Värnamo besegrades med 3-2 efter overtime. Periodsiffrorna var 1-0, 0-1, 1-1, 1-0.

OIK kommer verkligen ut med full fart från start i den första perioden. Redan i första bytet får man rejält tryck i anfallszon och gästerna får slå ifrån sig. Så här fortsätter det sen se ut under hela perioden. OIK trampar på med riktigt bra skridskoåkning och man dominerar spelet fullständigt. Man skapar vassa målchanser med jämna mellanrum men Värnamos målvakt gör sannerligen skäl för ersättningen och frågan är när vi senast såg en sådan här utskåpning spelmässigt i HBM-Arena?
Efter 17:07 kommer till slut äntligen utdelningen även i målprotokollet. Craig Gans drar iväg ett skott en bit innanför blålinjen som en skymd målvakt inte hinner se och vi får 1-0 på tavlan. Knappa halvminuten från slutet kommer matchens första utvisning och det ger OIK ett powerplay. Man hinner dock inte få några vidare chanser under dessa sekunder. Resultatet efter första var grovt i underkant och skotten på mål 8-2.

I den andra perioden får OIK börja med PP i 1,5 minut men man lyckas inte skapa något bra där. OIK fortsätter sen att trumma på som man gjorde i den första perioden men man får ingen utdelning. Efter halva perioden har gästerna fått igång sin skridskoåkning lite och jämnat ut spelbilden något. OIK får chansen i ännu ett PP men förutom ett friläge så skapar man inga vidare målchanser med en man mer på isen. Efter 15:15 kommer istället kvitteringen till 1-1 från Värnamo. Det är en avvaktande OIK-utvisning och när gästerna spelar 6 mot 5 så skapar det ett öppet läge för Henning Grans som rakar in pucken i tom kasse efter fint förarbete. Värnamo får sen chansen i ett PP också kort senare men då är det OIK som skapar de två främsta målchanserna istället. Med mindre än minuten kvar av perioden drabbas Värnamo av ännu en utvisning. Det enda som hinner hända där är att OIK slarvar och ger ett friläge till Värnamo men Johansson i OIK-kassen räddar. Skotten i perioden var 9-7 och gästerna har kommit in i matchen lite mer sista halvan av perioden.

Även den tredje perioden inleder OIK med ett PP och denna gång blir det utdelning. Efter 36 sekunder kommer OIK:s 2-1 mål. R.J Reed drar iväg ett tungt skott som det blir retur på och då håller sig André Leclair framme och petar in returen. Tre minuter senare så kvitterar Värnamo till 2-2. OIK slarvar rejält på egen blå och det ger drömläge för gästerna och Henning Grans skickar in pucken i OIK-kassen. Spelet jämnade ut sig i denna perioden och OIK tappade lite av den fina fart man hade under första halvan av matchen. Fem minuter från slutet åker OIK på en utvisning som vi kan säga var något tveksam. Kort senare kommer ännu en OIK-utvisning och det blir spel i 3 mot 5 i över en minut. OIK försvarar sig riktigt bra och reder ut båda utvisningarna. Några fler mål kommer inte och det blir overtime. Skotten i tredje var 8-13.

I overtime får Värnamo först ett läge där två spelare kommer fria med OIK:s målvakt Anton Johansson men det är Anton som går vinnande ut den striden med en fin räddning. Minuten senare kommer avgörandet. OIK vinner en tekning i anfallszon och Robin Rolandsson skickar in 3-2 målet efter 2:18 och ser till att OIK tar bonuspoängen också. Skotten i overtime 1-0, totalt 26-22.

Att OIK till slut går från matchen med segern är fullt rättvist sett till hur matchen såg ut. Dock så kunde denna tillställningen varit avgjord redan efter första perioden då OIK bjöd på en fullständig överkörning spelmässigt men utan rätt utdelning. Skönt ändå att man slutligen får med sig två poäng ikväll.

Nu väntar Borås borta på onsdag.


Publicerad: 2018-01-21 22:14:34 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved