Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Kapten Norrman har förlängt kontraktet

David Norrman har bestämt sig för ytterligare en säsong i OIK-tröjan!

Olofströms IK kan idag med glädje meddela att lagkapten David Norrman har valt att förlänga sitt kontrakt över nästa säsong.

David behöver förstås ingen närmare presentation men med sin rutin och det hjärta han har för klubben så är och blir han en av de stora pelarna som laget byggs på.
Nyss fyllda 27 år så har han 7 säsonger i Hockeyettan och 3 säsonger i Hockeytvåan på kontot. Nästa säsong blir alltså hans 11:e i klubbens seniorlag.

Hallå David, nytt kontrakt klart. Du behövde inte fundera så länge på det?
-Nja, det ska ju fungera lite med livet utanför hockeyn också men efter lite funderande så kom jag fram till att hockey ju är det roligaste som finns och så gammal är jag ju inte ännu. Sen måste vi få fram ordentligt med nya förmågor underifrån innan man kan lämna över stafettpinnen helt och jag tycker vi är på god väg där.

Vad säger du om säsongen som laget gjort hittills? Ni fixar en plats i Alltvåan där ni nu hänger med i toppen. Det var det inte så många som hade trott där i september när det knappt inte fanns några spelare i truppen.
-Det har kanske varit lite över förväntan om man ser till vad folk trodde på förhand. Vi kom ju igång lite sent på försäsongen och hade kanske lite sargat självförtroende i början. Sen var det lite stormigt en tid med spelare som försvann men sen har vi i lugn och ro kunnat bygga upp oss själva och då trillade det in lite trepoängare här och var till slut. Vi har bra tro på oss själva nu och känslan i laget är riktigt god.

Ni har varit väldigt starka på hemmaplan och har vunnit 13 av 15 hemmamatcher. Vad tror du det beror på?
-Det är ett riktigt bra resultat. Vi hade som en liten målsättning under hösten att vi skulle vinna alla hemmamatcherna och det var ju inte så långt ifrån att det blev så. Jag har också för mig att vi har varit rätt starka på hemmaplan historiskt sett och kan man se till att inte släppa iväg poängen från hemmahallen så har man en rätt god grund att stå på i tabellen.

Trots att det gått så pass bra som det gjort denna säsongen, främst på hemmaplan, så är publiksiffran ganska låg. Dina tankar kring det?
-Ja jag analyserar sånt om kvällarna. Jag tror nästan det är någon typ av tabu för folket i Olofström att vi spelar i Hockeytvåan nu. Vi har så många år i Hockeyettan så folk har vant sig vid att det är där vi ska vara. Nu är vi inte det och då struntar man kanske i att gå trots att vi faktiskt spelar ganska kul hockey. Sen trodde jag intresset skulle vara högre med tanke på att vi ändå har en hel del egna produkter i laget och även en del juniorer som får chansen men så har det tyvärr inte varit. En annan anledning tror jag också är kringarrangemanget. Nuförtiden är inte hockey bara en hockeymatch. Det måste hända lite annat också. Så där finns nog lite förbättringsmöjligheter och jag hoppas verkligen folket hittar ner till hallen igen nu när det går rätt bra på isen igen. Ju mer folk som är på plats desto roligare är det att spela.

Mycket har varit bra denna säsongen, men ser vi till derbyna mot Mörrum så har vi torsk i 3 av 3. Hur ska vi göra för att ta revansch nästa vecka?
-Det är ett riktigt jävla tråkigt facit vi har mot dem denna säsongen. Att förlora mot Mörrum är det värsta som finns enligt mig. Det gör så jävla ont när man träffar folk på jobbet dagen efter en sån förlust. Då är det ingen idé att prata med mig och det vet de på jobbet som håller på Mörrum. Men nu ska vi samla ihop oss ordentligt och se till att ta matchen nästa vecka. I de tidigare matcherna har vi haft en rejäl dipp som har sänkt oss och det måste vi undvika denna gången. Förhoppningsvis får vi ett bra stöd från läktaren också. Publicerad: 2018-01-30 20:01:46 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved