Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Ny kontraktsförlängning

Olofströms IK kan idag meddela att man har skrivit ett nytt kontrakt med backen Calle Dahlin.

Den 20 åriga stockholmaren Calle kom inför denna säsongen till OIK från Tingsryds organisation där han förra säsongen gjorde 8 matcher i Hockeyallsvenskan utöver spel i J20-laget.
Denna säsongen är med andra ord hans första som senior och han har vuxit in galant i seniorkostymen under OIK:s utbildningsplan. Han har visat prov på bra skridskoåkning och har bevisat att en modern back inte nödvändigtvis måste vara stor och tung. Calle är en förebild för yngre spelare hur man löser problem i egen zon med sitt blad mot bladspel.

Det nya kontraktet sträcker sig över nästa säsong.

Härligt att ha dig kvar ytterligare en säsong Calle!

Tjena Calle, du bestämde dig tidigt för att köra vidare i OIK, hur gick dina tankar där?
-Det var ett rätt enkelt beslut. Det har gått bra denna säsongen och jag trivs jättebra i Olofström. Det har också funkat bra med jobbet och jag har blivit väl omhändertagen. Jag känner att jag har utvecklats både på isen och som person utanför.

Vad tycker du om din egen säsong så här långt?
-För egen del har det gått över förväntan skulle jag säga. Jag hade inte riktigt trott på så mycket speltid som jag har fått och framförallt då i defensiven. Det har hjälpt mig i utvecklingen som hockeyspelare.

Ja, vad tycker du att du har utvecklat mest denna säsongen?
-Då skulle jag helt klart säga det defensiva spelet. Att ligga rätt i banan, det är viktigt att hela tiden ha rätt avstånd till motståndaren.

Apropå defensiven. Spelet i boxplay har sett riktigt stabilt ut, speciellt i Alltvåan. Finns det någon förklaring till det?
-Nja, jag har nog inget bra svar på det egentligen. Men det har nog också lite med tiden att göra. Man lär känna sina medspelare i boxplay och alla vet vad man ska göra när vi ställer upp. Sen möter vi ett bra PP på varje träning, även om det kanske inte synts i statistiken de senaste matcherna, men PP-siffrorna innan jul var ju riktigt bra.

Vilken är största skillnaden mellan junior och seniorhockeyn?
-Det är utan tvekan spelarnas spelsinne. I juniorhockeyn tog man pucken, körde och gick det så gick det. I Seniorhockeyn måste det vara mer tanke bakom allt. Farten är det inte så stor skillnad på egentligen utan det är i huvudet på spelarna som den stora skillnaden är. Det gäller att man har en tanke bakom det man gör i varje byte annars går det inte.

Laget har ju överraskat de flest denna säsongen, vad säger du om den så här långt?
-Ja vi kom ju igång lite senare än vad man hade hoppats på och för en optimal start så hade man nog behövt ett gäng försäsongsmatcher till. Men detta gjorde att vi kunde jobba lite i lugn och ro. Förväntningarna låg inte så höga och vi fick tid på oss till att hitta vårt spel och när vi gjorde det så rullade det på rätt bra och segrarna trillade in. Vi visade att vår vilja och hårt jobb kunde ge tre poäng i matcherna.

Det väntar derby mot Mörrum i morgon. Det har varit tråkiga siffror mot dem denna säsongen, hur fångar man laxen?
-Det har varit under all kritik. Bevisligen så måste vi jobba hårdare än tidigare för att kunna besegra dem. Vi har ju kommit lite närmare ju fler matcher vi spelat mot dem och nu är det dags att vi visar var skåpet ska stå. Jag hoppas publiken sluter upp i morgon och att vi på isen tillsammans med dem på läktaren kan göra detta till en riktigt bra kväll. Sen är det förhoppningsvis inte sista matchen mot dem heller denna säsongen.

Då gratulerar vi till kontraktet och önskar vi stort lycka till i morgon!
-Tack så mycket!


Publicerad: 2018-02-06 15:28:33 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved