Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

OIK ordnade derbykross mot Mörrum

OIK gör säsongens hittills klart bästa match när man kör över Mörrum i detta derby. Slutresultatet skrevs till 5-0 efter periodsiffrorna 1-0, 0-0, 4-0.

OIK får en riktigt bra start på matchen då man tar ledningen med 1-0 redan efter 2:11. Sebastian Freed-Karlsson kommer med bra fart, sveper runt kassen och lägger in pucken köksvägen för 1-0. Kort senare får OIK chansen i powerplay och man skapar två bra chanser men inget mål. OIK fortsätter sen att stressa Mörrum rejält på deras planhalva och OIK äger matchen. Efter drygt 13 minuter kommer OIK:s första utvisning. Mörrum får igång ett riktigt bra powerplay och man trycker på konstant under två minuter. Närmast kom man ett skott i underkant av ribban. I slutet av perioden får OIK en utvisning till. Denna gången är det OIK som får bästa målchansen då man kommer i 2 mot 1 läge men avslutet sitter i ribban. Skotten i perioden var 10-10.

Den andra perioden inleds med att OIK får spela boxplay efter en minut. OIK försvarar sig bra och Mörrum kommer inte till några jättechanser. OIK tar sen ett rejält grepp om matchen och man stressar Mörrum rejält över hela banan. Man skapar bra med chanser men i denna perioden så storspelar Mörrums målvakt och håller dem kvar i matchen. OIK får chansen i ett PP mot slutet av perioden och man har då två öppna lägen som borde varit mål. Skotten i perioden var 11-5 och OIK:s ledning borde varit betydligt större.

I den tredje perioden inledde Mörrum starkt de första två minuterna men sen tog OIK över igen och efter 5:11 så kunde man utöka ledningen till 2-0. Det var Calle Dahlin som gjorde målet. Man kom i ett 2 mot 1 läge där han sökte passning men pucken gick via en försvarare och in i mål istället. Kort senare får OIK chans i PP men denna gång fick man inte igång något vidare spel. Men det skulle bara dröja en minut efter spelet i PP innan OIK gjorde 3-0. Denna gång var det R.J Reed som drog iväg ett stenhårt slagskott som satt rätt upp i krysset. Helt otagbart. Tiden för målet var 8:55. Mörrum tog time out i samband med det målet men det hjälpte föga. OIK fortsätter att dominera tillställningen totalt och man stressar Mörrum till misstag gång på gång. Efter 11:49 kommer 4-0 och det är Mattias Andersson som gör det när han blir lämnad helt ensam framför Mörrumsmålet. Mörrum får ett sista PP efter drygt 12 minuter när OIK drabbas av en utvisning. De kan inte ta tillvara på det och istället är det OIK som fastställer slutresultatet till 5-0 kort efter man blivit fulltaliga. Det är R.J Reed som får ett friläge och han lägger upp en backhand i nättaket. OIK gör alltså 4-0 på Mörrum i sista perioden och skotten var 15-8, totalt 36-23.

OIK gör utan tvekan säsongens bästa match då man gör jobbet i 60 minuter. Man har egentligen ingen dipp under hela matchen och det är en rejäl överkörning vi bjuder Mörrum på idag. Hade inte Danil Kudashev i Mörrumsmålet storspelat så hade siffrorna varit betydligt större. Första perioden var den som var jämnast men i den andra var det bara ett lag på isen. Där får OIK dålig utdelning men den kom sen i tredje perioden istället där man fortsätter att styra och ställa på isen.
Hela laget ska förstås ha stora plus och lite extra till Anton Johansson i mål som håller nollan och unga backen Felix Söderlind som agerar oerhört stabilt och ser ut som att han spelat seniorhockey i många år.

Härligt med 987 personer på plats i HBM-Arena ikväll och vi hoppas på återseende nästa onsdag. Först väntar dock bortamatch mot Vänersborg på söndag.


Publicerad: 2018-02-07 23:09:54 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved