Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Äntligen en seger

OIK tog första segern i kvalserien när Borås besegrades med 3-2 efter straffar. Därmed landade de två första poängen på kontot.

OIK kom till spel utan en rad ordinarie spelare som var borta pga olika anledningar. 
I den första perioden fick OIK chansen att spela PP vid tre tillfällen. En spelform man haft problem med i kvalserien då man inte gjort mål med en man mer på de fyra första matcherna. I det tredje spelet med en man mer på isen så släppte man istället in ett mål när Borås tog ledningen med 1-0 genom Oscar Ribbnäs efter 17:44. Kort efter målet åkte OIK på en utvisning och precis som Borås gjorde man mål i boxplay för när klockan stod på 19:34 gjorde Sebastian Freed Karlsson 1-1. Skotten i första perioden var 17-8.

Andra perioden blev mållös. Båda lagen fick varsin chans i powerplay men inget av lagen tog tillvara på tillfället. Skotten i perioden var 18-12.

Helt jämnt inför den tredje perioden med andra ord. Drygt halvvägs genom den drabbades lagen av varsin utvisning och det blev spel 4 mot 4. Under denna tvåminutersperiod gjordes det två mål. Först tog Borås ledningen med 2-1 efter 11:16 och det var Marek Wypasek som gjorde det. OIK var dock inte sena med att svara för efter 12:37 kom kvitteringen till 2-2. Det var Sebastian Freed Karlsson som gjorde sitt och OIK:s andra mål för kvällen. Några fler mål kom inte under ordinarie tid. Skotten i tredje var 18-7.

OIK fick inleda overtime i powerplay då Borås drabbats av en utvisning i slutskedet av tredje perioden. Det gick som vanligt för OIK, inget mål. Minuten efter att OIK:s PP var slut så drabbas OIK av en utvisning och hemmalaget fick också chansen att avgöra med en man mer på isen i overtime. OIK försvarade sig bra och något mål blev det inte under fem minuters overtime. Skotten var 7-1.

Matchen fick alltså avgöras på straffar och det krävdes sex straffrundor innan avgörandet kom. Det var OIK som knep bonuspoängen då Wille Engrup satte sin straff. Anton Johansson räddade samtliga sex Borås-straffar.

Härligt att första segern äntligen kom om än efter straffar. Fortfarande lyckas vi inte göra mål i powerplay men boxplay funkar bra. 
Nu är halva serien spelad och på söndag är det dags för bortamatch mot Kalmar.


Publicerad: 2018-03-21 22:45:24 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved