Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Intervju: Jesper Olsson

Till denna säsongen har vi en ny huvudtränare i Jesper Olsson. Han är ju dock ett välkänt ansikte i klubben då han gjort fem säsonger som spelare och en säsong som assisterande coach här tidigare.

Vi tog en pratstund med honom och här är resultatet.

Hej och välkommen tillbaka till Olofström!
-Tack så mycket.

De flesta av oss vet nog redan vem du är, men för dem som kanske har lite sämre koll, vem är Jesper Olsson?
-För tillfället är han en nattjobbare på Volvo som blev husägare för drygt två år sen. Jag har en son som blev två år i sommar samt sambo och hund. Det är väl där jag lägger min fritid. Jag försöker även att gå några rundor golf när jag kan.

Hur har sommaren varit och hur har den spenderats?
-Jo den har varit mycket bra med fint väder. Jag har varit på två svensexor och två bröllop. Sen spenderat så mycket tid med familjen som möjligt.

När du fick frågan att ta över som huvudtränare, hur gick tankarna och var det ett svårt val?
-Nej jag funderade inte så mycket, det var ett ganska lätt beslut. Det tog några dagar sen var det klart egentligen.

Var tränaryrket något som du var intresserad av innan?
-Ja jag har alltid varit hockeyintresserad och spenderat större delen av mitt liv i olika ishallar. Sedan fick jag även chansen att vara assisterande här ett år. Men det var väl kanske inte så här tidigt som jag hade tänkt mig. Men det är bara att köra på.

Är det någon speciell tränare som du har influerats utav?
-Nja egentligen inte, man har ju haft så många genom åren. Men några som har betytt lite extra för mig är Fredrik Söderström, som jag hade här i Olofström, Patrik Klüft och sen var min pappa assisterande till Tommy Sandelin när jag var en liten grabb.

Vad är det för sorts lag vi kommer få se i HBM arena i år?
-Vi kommer spela en kontrollerande hockey. Vi ska vara ett hårt arbetande lag, spela rakt, enkelt med riktigt bra fart. Sedan kommer vi givetvis att bygga på och utveckla saker i vårt spel under resans gång.

Du var själv en riktigt bra back med division 1 mått mätt, är det något du har hjälp utav nu?
-Nej inte än kanske. Men visst det har väl hjälpt på så sätt att jag vet hur jag vill ha det. Sedan måste jag också utvecklas under resans gång i mitt ledarskap. Lära mig att det som jag tar för givet inte nödvändigtvis andra gör. Sen att kunna förmedla mina budskap på flera sätt och på så sätt kunna få fler att förstå.

Det var inte så länge sen som du själv hängde upp skridskorna, är det svårt att stå i båset och se ett uppspel gå fel, eller en passning som inte sitter där den ska?
-Nej. Jag tog ett beslut efter säsongen här i Olofström och det kändes helt naturligt. Den där riktiga hungern och viljan fanns inte där. Jag bytte jobb i samma veva och tiden och orken fanns inte för att lägga ner tiden som krävdes för fortsatt spel. Men det är inget som jag ångrar idag.

Vad har du för förväntningar på säsongen?
-Att vi ska vara det där laget vi har pratat om att vara. Vi ska kunna ställa sådana krav på varandra. Att göra jobbet för varandra. Det är lätt att prata målsättningar och givetvis vill man alltid vara bättre än föregående säsong. Men det är mycket nytt. Både jag och Magnus är nya i båset och nästan ett helt nytt lag. Men vi ska göra allt för att ge oss själva så bra förutsättningar som möjligt till spel uppåt efter jul.

Steelerscupen är runt hörnet, några tankar om den och vad ni vill få ut av den?
-Jag vill se bra arbetsinsatser med mycket kampvilja och att intentionerna för våran spelidé finns där. Att vi tänker hockey på samma sätt helt enkelt.

Någon hälsning till supportrarna?
-Jag vet hur bra det har varit här. Man minns ännu matcherna mot Karlskrona, Tingsryd och Mörrum. Att hockeyintresset finns i kommunen det vet jag och det hade varit fantastiskt, trots att det är på lite lägre nivå, om det kunde bli bra drag här igen.

Vi tackar Jesper och önskar honom lycka till denna säsongen. Missa inte lagets första träningsmatch på fredag när Steelerscupen drar igång med match mot Osby kl 20:15.


Publicerad: 2018-08-28 20:05:17 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved