Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Intervju: Kaj Torikka

Sportgruppen har jobbat hårt under en längre tid för att få ihop en slagkraftig trupp till årets säsong. Nu har matcherna rullat igång och vi har kollat läget med Kaj Torikka som är en del av sportgruppen i föreningen.

Vi hade ju Steelerscupen i helgen som gick och det blev två segrar och en övertidsförlust. Vad fick du för svar och vad tar du med dig från de matcherna?
-Med tanke på att det saknades en del ordinarie spelare i de matcherna så var det många juniorer som fick chansen att visa upp sig och de gjorde det riktigt bra. Vi visar upp ett hårt jobbande lag över hela banan. Coacherna jobbade konstruktivt med laget och vi hade en målvakt som kommer vinna de täta matcherna åt oss. Så jag känner mig helnöjd med vad vi fick se i helgen.

Om man kollar på ledarstaben kring senior och juniorlagen så har ni fått in Jesper Olsson, Roger Jönsson och Magnus Olsson. Vad säger du om den trion?
-Jag skulle säga att vi har fått ihop en riktigt bra mix av kompetens som har alla möjligheter att utveckla vår verksamhet. De senaste åren har vi fått igång en bra verksamhet kring juniorlagen och hockeygymnasiet och med Roger som chef där så kan vi ta ytterligare kliv på den fronten. Jesper är ett spännande namn som huvudtränare och han visade redan under året som assisterande tränare att han har mycket att ge. Magnus har mycket erfarenhet från hög nivå och med tanke på att han är huvudtränare för J20 och assisterande i seniorlaget så blir han en bra länk mellan junior och seniorlagen.

Hur är känslan i föreningen skulle du säga?
-Jag skulle vilja säga att det andras positiva vindar i OIK denna säsongen. Vi har över 40 juniorer i verksamheten där en del redan nu är redo att utmana underifrån. Seniortruppen börjar sätta sig och med tanke på att vi arbetar med väldigt små medel så ska vi ändå kunna ha en trupp som är med i racet på övre halvan.

Ja, alla vet ju att OIK:s ekonomi har varit i botten och fortfarande är ansträngd, vilket ju innebär att budgeten som ni i sportgruppen har att jobba med är väldigt tajt. Hur har det varit för er att få ihop en trupp som kan hålla på denna nivån?
-Ja det har ju inte varit helt enkelt och man får vara ärlig och säga att det har varit en hel del ”nej” på vägen vilket ju har gjort att man fått leta vidare. Totalt sett så har vi haft många namn som vi jobbat med och som vi haft kontraktsförslag ute till men som det sen inte blivit något med. Men vi vet vilken verklighet vi lever i nu och vi kommer inte sätta klubbens ekonomi på spel utan vi jobbar med den plånboken vi har. En sak är säker, Olofströms IK är inte klubben man söker sig till för att tjäna pengar. Jag tycker truppen vi har ser spännande ut.

Om vi tittar på truppen i dagsläget så innehåller den 2 målvakter,  6 backar och 13 forwards varav 2 är på try out. Kommer det hända något mer med truppen innan serien drar igång?
-På målvaktssidan är vi klara där vi har Michael och Johannes. Tredjekeeper blir en av juniormålvakterna. Sen så har vi precis beslutat att Tobias Anderssons try out-kontrakt går över till ett vanligt kontrakt och han blir alltså kvar hela säsongen. I övrigt så tittar vi vidare på vad vi kan göra. Jag kan nog säga att truppen inte är helt spikad som den är i dagsläget sen får vi se vad som kan tänkas hända.

Vad kommer känneteckna årets upplaga av OIK?
-Det kommer vara ett ungt, hungrigt och utvecklingsbart lag som krigar hårt för märket på framsidan av tröjan.


Foto: Ronny GunnarssonPublicerad: 2018-09-06 10:15:42 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved