Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Intervju: Jacob Ståhl

Vi fortsätter kolla läget med några av våra nyförvärv och vi har nu kommit till Jakob Ståhl. Jakob gjorde ju ett par matcher här redan förra säsongen men nu är han tillbaka på heltid.

Hej och välkommen tillbaka till OIK!
-Hej, tackar.

Vem är Jakob Ståhl?
-Jag är 20år gammal och kommer ursprungligen från Karlskrona. Där började jag spela hockey som sexåring och jag spelade i föreningen ända till dess att jag började på Olofströms hockeygymnasium. Men jag lämnade redan efter en säsong för Kallinge/Ronneby och sen gick flyttlasset till Vita Hästens j20elitlag. Men nu är jag tillbaka i Olofström.

Hur har sommaren varit och vad har du gjort?
-Den har varit väldigt bra, det har ju varit väldigt bra väder för en gångs skull. Jag har umgåtts med vänner och tränat såklart. Det gäller ju att komma så väl förberedd som möjligt till säsongen.

Vad har du haft för upplägg på din sommarträning?
-Då jag inte är naturligt snabb så har jag tillsammans med en personlig tränare tagit fram ett program för att jobba upp min snabbhet. Jag tycker personligen att det har gett bra resultat och jag känner mig verkligen redo för säsongen.

Detta blir din första seniorsäsong, vilken tror du att blir den största skillnaden på J20 och detta?
-Det är främst tänket runt och på isen. Det är en tanke med allt man gör på isen, medans i J20-hockeyn så är det tuta och köra som gäller. En annan skillnad är att i seniorhockeyn är det lite mer storlek på spelarna och rutinen.

Vad var det som lockade med OIK?
-Det finns ett bra intresse för hockeyn i Olofström. Sedan trivdes jag bra här förra gången och det spelade så klart också in. Men även att jag fick ett bra intryck utav Kaj Torikka och övriga runt laget. Så det var ett lätt val i slutändan.

Du kommer närmast från en Hockeyallsvensk organisation, vad är skillnaden på den och ”lilla” Olofström?
-Det är väl främst att intresset är lite större i en allsvensk klubb, annars rent träningsmässigt så är vi ganska lika.

Vilka är dina styrkor som hockeyspelare?
-Jag är väldigt dålig på att prata om mig själv på det viset. Men om jag måste säga något så är det min spelförståelse och mitt passningsspel.

I helgen som gick så gjorde ni de första matcherna för säsongen, hur kändes det?
-Jag är stolt över det laget presterade i det stora hela. Vi gör två bra matcher mot Sölvesborg och Karlskronas J20 och sen två bra perioder mot Osby. Men personligen är jag inte lika nöjd. Jag har inte riktigt hittat in i grejerna än, men det kommer.

Vad har du för förväntningar på säsongen både för dig och för laget?
-Jag ställer väldigt höga krav både på mig själv och min omgivning. Det måste vi kunna göra för att nå dit vi vill. Jag vill hitta det enklare spelet, kunna lyfta med blicken och hitta tex de enklare passningarna eller avsluten. För lagets del är det lite samma sak, vi måste kunna ställa krav på varandra. Vi är alla här för att ta nästa steg i våran hockey och det gäller klubben med, vi vill framåt.

Några avslutande ord till fansen?
-Hoppas att ni fortsätter att komma till matcherna så gör vi denna resan tillsammans och förhoppningsvis tar vi steget upp denna säsongen!


Publicerad: 2018-09-07 13:33:20 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved