Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Intervju: Michal Siska

Ett av våra utländska nyförvärv denna säsongen är backen Michal Siska. Vi har tagit en pratstund med honom.

Hej och välkommen till Steelers
-Tack så mycket.

Vem är då Michal Siska?
-Jag är en kille på 28år från Slovakien där jag spelat större delen av min karriär. Men nu är jag här i Olofström och det är jag väldigt glad för. Jag ska göra allt i min makt för att klubben ska uppfylla sina mål.

Hur var din sommar och hur spenderade du den?
-Den var väldigt bra. Jag gifte mig i juni, så det har var en hel del jobb runt omkring med bröllopet. Sen var jag och min fru en vecka i Kroatien. Annars har jag bara tränat och försökt förbereda mig inför säsongen här Olofström.

Vilka är dina styrkor som hockeyspelare?
-Jag är en allroundback som är lite mer offensivt lagd. Sen i och med att vi får ett ganska ungt lag i år så kommer jag att försöka bidra med min erfarenhet och rutin till att hjälpa dom andra killarna så mycket som möjligt.

Ni spelade era första matcher förra helgen, hur kändes det?
-Som sagt så var det våra första matcher ihop som lag. Första matchen mot Osby spelade vi helt okej i 40 minuter sen kom några oturliga mål och vi tappade initiativet som till slut ledde till förlust. Men de efterföljande matcherna, speciellt den tredje så tycker jag att vi spelar riktigt bra.

Ja klubben tog sin första turneringsseger, vad tar ni med er ifrån den?
-Vi jobbar hårt och har en härlig glöd. Vi kommer jobba på nu och desto mer vi får spela ihop oss, desto bättre kommer vi att bli.

Vi har hört att ni tränar hårt nu med både is och fyspass, hur är det?
-Jag är ganska van då jag hade 5-6 pass i veckan hemma med fys. Men jag är glad att vi har ett sådant upplägg här, det gör vi alla i laget. Vi har köpt konceptet som Jesper och Magnus har tagit fram. De ger oss möjligheten att bli så bra som möjligt.

Vad har du för personliga mål med säsongen?
-Jag har inga speciella mål för mig själv, förutom att göra allt för att laget ska lyckas. Går det bra för laget så går det bra för mig.

Vad har du för förväntningar för lagets del?
-Vi har än så länge bara mött ett division 2-lag. Men som lag har vi höga förväntningar för säsongen. Vilket jag är glad för, det är motiverande att spela för en klubb med sådana ambitioner. Men som sagt, så har vi bara mött ett lag från vår serie, så jag vet inte kvalitén är på övriga lag är.

Du kommer från den Slovakiska ligan, vad skiljer sig från din förra klubb och Steelers?
-Laget som jag lämnade i Slovakien hade äldre genomsnittsålder vilket gjorde att det fanns mer erfarenhet och rutin. Sen var hockeyn som spelades lite taktisk. Men det är sådant som kommer med åldern. Olofström är ungt och hungrigt. Erfarenheten kommer på vägen.

Någon sista hälsning till fansen?
-Jag är väldigt glad att få vara här i Olofström. Jag hoppas att vi kan göra detta ihop, laget supportrarna och byn. Får vi ihop det så kommer det bli en rolig säsong för oss alla.


Publicerad: 2018-09-09 19:37:06 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved