Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Intervju: Dirk de Waal

Seriepremiären närmar sig med stormsteg och i helgen är det äntligen dags. Vi har tagit en pratstund med nyförvärvet Dirk de Waal.

Hej och välkommen till OIK
-Tack så mycket.

Vem är Dirk De Waal?
-Jag är en kanadensisk hockeyspelare som gillar naturlivet. Jag har precis avslutat mina studier på Businesschool och nu har jag kommit hit för att se hur långt jag kan ta mig inom den europeiska hockeyn.

Vilka är din styrkor som hockeyspelare?
-Jag skulle säga att det är snabbhet, intensitet och hårt jobb samt mina egenskaper att få till ett bra spel runt målgården.

Du har hunnit med några veckor på stor rink nu, vad skulle du säga är skillnaden från det du är van vid?
-Spelet här är mer puckkontrollerande då isen är större här så spelet handlar mer om att göra sakerna vid rätt tillfällen. Hemma i Kanada är det en rakare, mer aggressivare hockey, dumpa pucken i zon och gå för det.

Hur skulle du säga att det påverkar ditt spel?
-Jag gillar verkligen det. Det finns större ytor där jag kan utnyttja min fart och du har den där lilla extra tiden på dig att göra de rätta valen med pucken som du kanske inte har i Kanada på samma sätt.

Ni har även hunnit med en turnering, hur kändes den?
-Jag tycker att det gick bra. Vi var lite kort om folk i sista matchen men det gav oss andra bara mer istid. Jag tycker att vi spelade mer och mer som ett lag ju längre turneringen gick och till slut lyckades vi ta en turneringsseger.

Du kommer närmast från collagehockeyn, vad skulle du säga är skillnaden på den och den här?
-Den största skillnaden är att där så kommer studierna o skolan i första hand och hockeyn i andra. Medans här ligger allt fokus på dig som hockeyspelare och din personliga utveckling, med hjälp som extra ispass och liknande.

När du väl bestämt dig för Europa, var Sverige det självklara valet?
-Ja det måste jag säga att det var. Sverige är en stor hockeynation och sedan är de kulturella likheterna mellan just Sverige och Kanada något som tilltalade mig. Att det inte skulle bli en stor omställning på alla plan på en gång. Sedan har jag hört att Sverige ska vara ett väldigt vackert land att bo i.

Varför blev det just OIK då?
-Jag sökte mig till division 2 och Olofström kom med ett bra erbjudande. Jag tyckte att klubben gav mig ett bra intryck. Sedan valde jag mellan att bo i ett mindre samhälle eller en stad. Valet föll på det mindre samhället, där möjligheterna är större att komma in och lära känna folk även utanför hockeyn.

Vad har du för mål och förväntningar på dig och laget?
-För lagets del vill jag gärna att vi tar steget upp i division 1 i slutet av säsongen. För mig personligen så vill jag bara att laget ska gå så bra som möjligt och jag ska jobba hårt för att så ska bli fallet.

Någon hälsning till fansen?
-Kom ner till hallen i vinter och se vårt hårt jobbade lag. Vi siktar uppåt!


Publicerad: 2018-09-26 23:03:56 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved