Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Strålande insats gav tre poäng

OIK gör en riktigt bra insats när man besegrade HA74 Sävsjö med 5-1 efter periodsiffrorna 1-0, 2-1, 2-0.

Första perioden inleds i bra tempo från båda lagen sida. Gästerna har ett skott i utsidan av stolpen efter bara någon minut men sen är det OIK som gör matchens första mål. Klockan står på 3:43 när Dirk de Waal tar tillvara på en retur och ser till att OIK har 1-0. Matchen fortsätter sen i bra tempo och OIK stressar motståndarna rejält i deras egen zon. Samtidigt spelar man stabilt i egen zon. HA74 får chansen att spela PP två gånger under perioden men båda gångerna försvarar OIK sig riktigt bra. Ledningen efter en period var rättvis och skotten 13-6.

I den andra perioden rivstartar OIK. Först har man ett friläge följt av ett 2 mot 1 läge under den första minuten men avsluten var inte de bästa. Efter 1:21 kom dock utdelningen när Isac Bexdal kunde lyfta in 2-0 efter en rörig situation framför målet. Några minuter senare får OIK chansen i sitt första PP för dagen och det blev utdelning direkt. Klockan stod på 4:48 när David Norrman styr in ett skott från blå och vi hade 3-0. Gästerna repade dock sig snabbt och bara 20 sekunder senare reducerar dem till 3-1 genom Kristian Frisk. Ett par minuter senare drabbas André Leclair av ett matchstraff. Efter en längre tids öråd i domarerutan (ingen såg vad som hände?) kommer man fram till att Leclair röstas ut för resten matchen. Fem minuter boxplay för OIK som försvarar sig riktigt bra och man klarar av hela utvisningen. Det är en match med fortsatt bra tempo, många målchanser och gott om känslor. Skotten i andra 11-18.

Den tredje perioden bjöd på böljande spel, märkliga utvisningar och en hel del känslor på isen. OIK fortsatte med ett stabilt spel och man lät inte motståndarna komma till farliga lägen speciellt ofta. Vid ett tillfälle kom dock HA74 i ett 2 mot 1 läge, där passningen kom in i mitten i ett riktigt kanonläge men då bjuder Michael Stiliadis på en slajdning a la Hytten och rånar gästerna på ett givet mål. OIK fick chansen att spela PP åtta minuter från slutet och efter 13:18 kunde David Norrman göra 4-1 när gästerna slarvade framför eget mål. Drygt tre minuter från slutet fick OIK PP ännu en gång. Då tog Hampus Roos hand om pucken, klev in i anfallszon, gick rakt mellan backarna som tog varsin korv och sen såg han till att målvakten kom med ketchupen när han retfullt enkelt drog in pucken i kassen och fastställde slutresultatet till 5-1. Tiden för det snygga målet var 18:03. Skotten i sista var 17-13 totalt 44-38.

OIK gör säsongens så här långt bästa match. Man har full fart på skridskorna och de egna misstagen var begränsade till ett fåtal. Det kändes som att segern aldrig var hotad och hela laget ska ha bra betyg idag.
Nästa match är om en vecka borta mot Värnamo.


Publicerad: 2018-11-04 21:30:24 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved