Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Härlig derbyseger mot SIK

OIK var det klart bättre laget och tog en säker 5-2 seger i derbyt mot Sölvesborg. Periodsiffrorna var 1-0, 1-0, 3-2.

Den första perioden blir lite trevande för OIK inledningsvis. Under de första fyra-fem minuterna är det gästerna som har mest puck och man får iväg ett par avslut från distans mot OIK-målet. Men ju längre in i perioden vi kommer, desto mer tar OIK över. OIK har ett helt annat tempo i sitt spel och man försöker verkligen hålla bra tempo på ben och puck. Gästerna å andra sidan gör vad de kan för att dra i handbromsen så fort de får tag i pucken. OIK har två riktigt bra målchanser i mitten av perioden men det ena avslutet går i stolpen och det andra i ribban. Men OIK skulle få utdelning till slut. Efter 19:01 tar man ledningen med 1-0 och det är Nik Unuk som gör målet efter ett vansinnigt snyggt förarbete från Lucas Frank. OIK leder fullt rättvist efter första perioden och det är verkligen i underkant. Skottstatistiken 8-9 speglar absolut inte händelserna på isen.

Även i den andra perioden är det Sölvesborg som inleder piggast. De får lite tryck i OIK:s zon under några minuter i början men utan att komma till några farligare avslut. Även om kvalitén på spelet inte är speciellt hög så tar OIK sen över spelmässigt igen några minuter in i perioden. Efter nio minuter får OIK chansen i matchens första powerplay. Man tar tillvara på läget för efter 9:38 utökar man ledningen till 2-0. Det är återigen Nik Unuk som är siste OIK-spelare på pucken som går via en Sölvesborgspelare och in i mål. Spelmässigt är perioden som sagt ingen höjdare men OIK får ett riktigt bra läge till men återigen träffar man stolpen och några anfall senare har man ett avslut som smiter strax utanför krysset. OIK har en fullt rättvis ledning efter två perioder. Skotten i andra var 9-9.

I den tredje perioden får OIK chansen att spela PP i fyra minuter ganska omgående. Där fick man dock inte ordning på spelet och det skapades ingen målchans på de minuterna. Men några minuter efter att Sölvesborg blivit fulltaliga så skulle OIK utöka till 3-0. Dirk de Waal kunde slå in en studspuck ur dålig vinkel efter 7:14. Sen tog det bara en dryg minut innan gästerna kunde spräcka sin målnolla. Tim Johansson gjorde 3-1 när klockan stod på 8:30. Spelet böljade lite fram och tillbaka men OIK hade ändå rätt bra koll på tillställningen. 10:19 in i perioden ökade OIK på ledningen till 4-1. Gabriel Kardum stod för den fullträffen. När sen Chris Scott gjorde 5-1 efter fint förarbete av Daniel Rosenquist så var matchen förstås stängd. SIK snyggade till siffrorna genom att göra 5-2 genom Felix Melin knappt fyra minuter från slutet. Skotten i sista perioden var 8-10 totalt 25-28.

OIK gör verkligen inte sin bästa match för säsongen men man har ändå full kontroll på tillställningen från början till slut och det är ju en styrka i sig att vinna på ett så enkelt sätt även när spelet kanske inte flyter på bästa sätt. Oavsett hur spelet såg ut så är det poängen som räknas och samtliga hamnade i tryggt förvar hos OIK.
Nu laddar vi snabbt om till söndagens hemmamatch mot Gislaved. Då är ni välkomna tillbaka till HBM Arena.Publicerad: 2018-11-16 22:52:10 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved