Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Tre nya poäng mot Gislaved

OIK tar weekendens andra seger när Gislaved besegrades med 5-3 efter periodsiffrorna 2-1, 1-1, 2-1.

OIK fick en bra start på matchen då man kunde göra 1-0 redan efter 1:39. Det var Dirk de Waal som såg till att ge hemmalaget ledningen. Men glädjen varade inte allt för länge för redan efter 2:52 kvitterade Gislaved till 1-1. Målskytt var Albert Bolush. Men det var OIK som skulle gå till pausvila i ledning. Lagkapten David Norrman gav laget ledningen med 2-1 efter 10:30. Hans nionde mål för säsongen. Skotten i första perioden var 13-10.

I den andra perioden var det Gislaved som målade först. Jakob Walfridsson kvitterade till 2-2 efter 4:20. I mitten av perioden drabbades OIK av två utvisningar som man klarade av. Sen fick man själva chansen att spela 5 mot 3 en kort tid. Man hann inte få utdelning med två spelare mer på isen men det blev utdelning i spel 5 mot 4 istället. Dirk de Waal smällde in 3-2 efter 16:28, hans andra mål för kvällen, och såg till att OIK hade ledningen igen när vi kom till pausvila. Skotten 12-17.

I början av den tredje perioden kom det avgörande rycket från OIK. Först skickade Luciano Somerville in 4-2 efter 1:22. Sen hann klockan bara till 2:33 innan André Leclair utökade till 5-2 och OIK hade fått en god marginal att arbeta med resten av matchen. Gislaved lyckades visserligen reducera till 5-3 genom Elias Nilsson efter 6:58 men närmare än så kom inte gästerna. OIK hade bra koll på händelserna resten av perioden. Skotten i sista var 11-17 och totalt 36-44.

OIK gör en stabil insats och efter rycket i målprotokollet i början av tredje perioden var det inget snack om vart poängen skulle hamna. En bra helg för OIK med 6 poäng av 6 möjliga.

Nu väntar bortamatch mot Nässjö på onsdag.


Publicerad: 2018-11-18 20:13:04 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved