Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Tung förlust mot Mjölby

Två bra perioder räckte inte mot Mjölby utan det blev förlust med 4-6 efter periodsiffrorna 2-1, 0-3, 2-2.

OIK gjorde en riktigt bra förstaperiod. Man tog ledningen i powerplay genom mål av David Norrman. Det målet kom efter knappt fem minuter. OIK fortsatte sen att äga perioden och efter 14:52 kunde man utöka till 2-0 och denna gången var det Jacob Bøgelund som gjorde det. Mot slutet av perioden fick OIK chansen att spela PP men efter slarv på egen planhalva så kunde Mjölby reducera till 2-1 med en man mindre på isen. Målskytt var Daniel Hjärtstrand. Surt baklängesmål dryga minuten från paus. Skotten i första var 14-9.

Den andra perioden blev sannerligen ingen rolig tillställning för OIK. Gästerna tog över helt och dominerade rejält på isen och de fick även bra utdelning i målprotokollet. Efter 6:05 kvitterade David Bremer till 2-2 i powerplay. När klockan stod på 13:12 så var matchen vänd eftersom Sebaztian Cammerfjord gjorde 2-3. Dessutom kunde Philip Dimtrén göra 2-4 knappt tre minuter från slutet av perioden. 5-17 var skotten i denna perioden.

Trots den tunga andraperioden gav inte OIK slaget förlorat. Man kämpade sig in i matchen igen och fyra minuter in i perioden reducerade André Leclair till 3-4. OIK fick chansen i PP halvvägs genom perioden men man kunde inte ta tillvara på den. Sen slarvade OIK till det igen tre minuter från slutet och då högg gästerna direkt. Victor Jigmalm skickade in 3-5. OIK fortsatte dock att kriga vidare och med ungefär 1,5 minut kvar reducerade OIK igen när Nik Unuk satte 4-5. OIK plockade målvakten och spelade 6 mot 5 men fick ingen utdelning och istället kunde Oscar Ekbäck fastställa slutresultatet till 4-6 i tom kasse med 9 sekunder kvar att spela. Skotten i sista var 15-11 och totalt 34-37.

OIK gör en riktigt bra första period, en dålig andra och en bra sista period men när man möter ett lag som Mjölby så räcker inte det. De hugger på minsta lilla misstag från motståndarna och den andra perioden blev avgörande till deras fördel.
Inga poäng för OIK men nu gäller det att ladda om till onsdagens mycket viktiga bortamatch mot Alvesta.


Publicerad: 2018-12-02 20:06:38 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved