Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Viktig seger mot Alvesta

OIK besegrade Alvesta med 3-2 och tar tre mycket viktiga poäng i jakten på en plats i Alltvåan. 

Den första perioden bjöd på en hel del böljande spel och båda lagen slarvade en del. OIK fick även chansen att spela powerplay vid två tillfällen men utan att få utdelning och perioden blev mållös. Skotten var 10-9.

I den andra perioden kom dock målskyttet igång. Det var hemmalaget som fick utdelning först. Efter 7:52 såg Benny Berglund till att ge Alvesta ledningen med 1-0. Bara minuten senare fick Alvesta också en straff. Men Stiliadis i OIK-kassen såg till att hemmalaget inte utökade ledningen. Istället kunde OIK kvittera till 1-1 efter 12:11 och det var André Leclair som gjorde det. Målet kom kort efter att OIK klarat av ett boxplay. 56 sekunder senare var det dags igen. Hampus Roos skickade in pucken i hemmamålet efter ett 2 mot 1 läge och såg till att OIK hade vänt till 1-2. OIK gör en bra andraperiod och hade fin fart under skridskorna. Skotten i perioden var 13-8.

I början av den tredje perioden åkte OIK på en utvisning. Man klarade av spelet i boxplay och kort efter man blivit fulltaliga kunde Chris Scott utöka OIK:s ledning till 1-3. Tiden för det målet var 5:49. OIK får sen chansen att spela PP två gånger under mittdelen av perioden men man fick ingen utdelning. Istället var det Alvesta som var nära att göra mål med en man mindre. Alvesta skulle få till en reducering till slut. Den kom efter 18:18 och det var Victor Svangård som satte 2-3 pucken. Hemmalaget tog sen time out och plockade ut målvakten i jakten på en kvittering men OIK försvarade sig bra och kunde hålla undan. Skotten i sista var 14-5.

OIK tar en blytung seger i denna viktiga streckmatch och nu tog man sig upp på rätt sida om Alltvåanstrecket igen. Två poäng har man tillgodo på jagande Alvesta med tre matcher kvar att spela.
Näst väntar en bortamatch mot Åstorp på söndag.


Publicerad: 2018-12-05 22:19:37 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved