Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Tre härliga poäng mot Jonstorp

OIK besegrade Jonstorp på bortaplan i en målrik historia. Slutresultatet blev 4-6 och periodsiffrorna var 0-2, 3-2, 1-2.

OIK gör en bra förstaperiod och det var nog lagets bästa i matchen. Man drabbades av en utvisning drygt åtta minuter in i perioden men den klarade man av och kort senare såg man till att ta ledningen. Det var backen Calle Dahlin som skickade in pucken bakom Jonstorpkeepern och tiden för 0-1 målet var 10:53. Sen tog det bara en dryg minut innan man kunde utöka till 0-2. Denna gång var det Kim Hofvander som skickade pucken i mål framspelad av Lucas Persson och Eric Carlgren. Ett fint jobb av juniorkedjan. Med drygt sex minuter kvar av perioden åkte Jacob Bøgelund på en tackling mot huvudet som obegripligt nog bara resulterade i 2+10 minuter för Carl Lindkvist. Ett solklart matchstraff och i en annan liga hade han haft en avstängning väntandes. Mot slutet av perioden var det dags igen. Denna gång var det Hampus Roos som fick en smäll mot huvudet och här blev resultatet 2 minuter boarding för Anthon Hernod. Båda OIK-spelarna tvingades lämna matchen med befarade hjärnskakningar. Visst, det är division 2 vi spelar i men det är en oerhört dålig nivå på domartrion i dessa situationerna. OIK ledde matchen fullt rättvist och skotten i perioden var 6-11.

I den andra perioden var det hemmalaget som målade först när Simon Rosengren reducerade till 1-2 efter 5:43. Men OIK tog snabbt tillbaka taktpinnen då André Leclair kunde göra 1-3 när klockan stod på 6:58. Drygt tre minuter senare är det dags igen och Calle Dahlin gör sitt andra mål för dagen när han sätter 1-4. OIK hade bra grepp halvvägs genom matchen men sen drabbades man av en utvisning. Jonstorp var snabba att utnyttja detta då Carl Lindkvist reducerade till 2-4 i PP efter 12:24. 1,5 minut senare var det dags igen och Anthon Hernod gjorde 3-4 och nu var det lite svajigt i OIK. Man valde att ta en time out i samband med det målet och fick då lite lugn och man spelade sen av resterande delen av perioden. Skotten var 15-15.

Efter 3:09 gjorde OIK 3-5 genom Nik Unuk och man fick en liten säkerhetsmarginal i målprotokollet. En stund senare fick man även läge att spela PP men det lyckades man inte ta tillvara på och i stället kunde Jonstorp reducera till 4-5 kort efter man blivit fulltaliga. Målskytt var Gustav Lundin och tiden för målet 9:27. OIK kämpade på bra genom perioden och fyra minuter från slutet fick man chansen i PP igen. Inget resultat i den spelformen denna gången heller och det gick mot en spännande avslutning. Hemmalaget tog time out och plockade kort senare ut målvakten för att spela 6 mot 5. Men efter 19:00 kunde OIK stänga matchen när André Leclair gjorde 4-6 i tom kasse. Skotten i sista perioden var 9-11 totalt 30-37.

Tränare Jesper Olsson efter matchen:
-Det är en bra genomförd match på många sätt. Första perioden är vår även om vi tyvärr tappar två spelare där. Efter vårt fjärde mål tycker jag vi tappar vår ödmjukhet och spelar väldigt stressat. Efter vår time out får vi bättre ordning på spelet trots kort med folk. Vi får en skön tvåmålsledning i början av tredje och även om de reducerar sen så tar vi många bra beslut och hjälper varandra över hela banan. Idag är det tre härliga krigarpoäng.

Nu väntar hemmamatch mot Borås på onsdag kl 19:00. Alla till hallen!Publicerad: 2019-01-20 20:35:20 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved