Rönås Skog Sällströms Bil   Gulf Olofström Solskyddscenter Syd AB
Holje Digital Sandahlsbolagen
Rosengrens Färgcenter AB
Lindbytvätten  Holje Trading Enkla Elbolaget Nebbebodagården PDS Engineering Sveaskog Advokatbyrån Mats Lind 
Von Halen Axelssons Begravningsbyrå Stig Ericsson Bil HS Konsult
Boptech Maxi Reklam Sportringen Tinghockey LE Smörjmedel Scanbox  Ottosson Truck
Hem, Startsidan
Meny, liten
Twitter Instagram Facebook Flickr Twitter Matchrapportering OIK i sociala medier


Reebok CCM
Steelers TV
Nyhetsbild

Bara en poäng - säsongen över

OIK lyckades bara ta 1 poäng mot Mjölby och därmed är säsongen över. Slutresultat 3-4 efter overtime och periodsiffrorna var 1-0, 1-3, 1-0, 0-1.

I den första perioden var det OIK som tog ledningen. Målet kom efter drygt sex minuter och det kom i powerplay. Precis när gästernas utvisning var på väg att ta slut så kunde Michal Siska lyfta in 1-0 pucken. Lagen fick sen chansen i varsitt PP till under perioden men utan resultat. OIK hade ett bra läge till att utöka ledningen när man fick ett friläge men utan resultat. Skotten i första var 9-9.

Den andra perioden blev ingen rolig historia för OIK den första kvarten. Mjölby kvitterade till 1-1 efter drygt fyra minuter och målskytt var Victor Jigmalm. Sen var det mycket Mjölby i matchen och efter nästan tolv minuter kom ledningsmålet. Christian Andersson-Gran var den som satte 1-2. OIK tog time out men det hjälpte inte för minuten senare gjorde Victor Jigmalm 1-3 också. Någon minut senare fick OIK spela PP och man kunde då jobba sig in i matchen igen. Man fick också utdelning i spel 5 mot 3 när Lucas Frank reducerade till 2-3 med knappt sex minuter kvar av perioden. Skotten i andra perioden var 9-13.

Tidigt i tredje perioden fick OIK en gyllene chans till kvittering men ett friläge slutade med ett avslut i stolpe. OIK skapade en del i perioden och då resultaten i övriga matcher inte var till OIK:s fördel så blev det allt mer klart ju längre perioden gick att det skulle krävas tre poäng för att OIK skulle nå play off. Med fem minuter kvar av perioden så kom också kvitteringen. André Leclair satte 3-3 och nu skulle OIK jaga vidare efter ett segermål. Fyra minuter från slutet drabbades man dock av en utvisning och satsningen kom av sig lite. Man klarade av utvisningen och fick sen två minuter på sig att nå ett segermål. Målvakten togs ut med 1:20 kvar att spela och först hade Mjölby ett bra läge att avgöra i tom kasse men pucken gick utanför och istället fick OIK ett riktigt bra läge i slutet men något mål blev det inte och matchen gick till overtime. Skotten i tredje var 12-9.

Overtime blev sen bara 26 sekunder gammal innan Mjölby gjorde 3-4 genom Marcus Jacobsson. Ett mål som dock inte betydde något för utgången av serien. 

I och med att Jonstorp besegrade Borås med 3-2 i en match som tog slut en stund före OIK:s så stod det klart under slutminuterna att OIK skulle behöva tre poäng för att nå play off. Man gav det chansen men nådde inte hela vägen fram och därmed så är säsongen dessvärre över.
Bäcken, Borås, Vänersborg, Mjölby, Grästorp och Jonstorp spelar vidare.


Publicerad: 2019-02-24 20:20:08 | Text: Redaktionen

« Tillbaka
© 2014 Copyright Olofströms Ishockeyklubb. All rights reserved